A kirúgott székesfehérvári kórházigazgató búcsúzóul megígérte kollégáinak: Vissza fogok térni

Egészségügy
2020 április 15., 16:37

"Csütörtök reggel még dolgoztam, a munkatársaimmal együtt tettük a dolgunkat. Csütörtökön délelőtt már jött egy jelzés, hogy adatszolgáltatási késedelem, vagy hiba csúszott az intézmény életébe," mondta a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szombaton kirúgott főigazgatója búcsúztatóján. Csernavölgyi István hozzátette: nem tudja a pontos okát, hogy miért menesztette Kásler Miklós, szerint ilyen adatszolgáltatás heti szinten fordul elő minden intézménynél, és ez a feladat "még véletlenül sem főigazgatói hatáskör, és erről többet nem is szeretnék beszélni."

"Jelen pillanatban csak egyetlen dolgot érzékelek, hogy van egy komoly járványügyi helyzet Magyarországon. Az, hogy mi történik Csernavölgyi Istvánnal, az másodlagos,"

mondta.

link Forrás

"Azt meg tudom ígérni, hogy vissza fogok térni ide, (..) nem tudok ettől a kórháztól elszakadni,"

mondta Csernavölgyi. Fiatalabb kollégáinak azt üzente, hogy sose veszítsék el a gyógyításba vetett hitüket. "Mikor kaptam ezt a pofont, azt hittem, összedől a világ," tette hozzá, megköszönve a munkatársaitól a napokban kapott biztatást. 

"Ugyan kitépték a szívem, de visszaadtátok a hitemet,"

zárta a kirúgott főigazgató, akit hosszan tapsoltak kollégái.


Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter szombaton rúgta ki Csernavölgyi Istvánt, a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatóját, mert miközben a járvánnyal küzdenek, egyetlen egyszer megcsúsztak egy adatszolgáltatással. A főigazgató szerint telefonon így is jelentettek, később aztán az első visszajelzésre írásban is pótolták a hiányt. Csernavölgyit amúgy idén terjesztették fel az egészségügyi munkáért végzett életműdíjnak szánt Batthyány–Strattmann-díjra, 2017-ben a munkáját Berzsenyi-díjjal ismerték el. Kásler döntése Székesfehérvár fideszes polgármesterét, Cser-Palkovics Andrást is megdöbbentette.