Bernie Sanders: Felelőtlenség nem támogatni Joe Bident

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: -/AFP

Bernie Sanders azt üzente támogatóinak: felelőtlenség lenne, ha nem állnának Joe Biden mellé most, hogy utóbbi lett az egyedüliként versenyben maradt demokrata párti elnökjelölt Donald Trumppal szemben. Sanders az AP-nek adott interjúban arról beszélt, hogy azok, akik távolmaradnak, Trump újraválasztásához járulnak hozzá.

Sanders múlt héten jelentette be, hogy felfüggeszti kampányát, így pedig Barack Obama egykori alelnöke, Joe Biden maradt egyedül a mezőnyben. Sanders hétvégén azzal is kiállt, hogy támogatja Biden kampányát. 

Mindez komoly felzúdulást váltott ki saját tábora egy részében. A Sanders-tábor keménymagjában vannak olyanok, akik nem hajlandók Bident támogatni, mert a korrupt mainstream részének tekintik, és azt mondják, hogy a Trump-ellenesség sem elég indok ahhoz, hogy rá szavazzanak. Hogy pontosan mekkora része ez a tábornak, az persze kérdés, de az biztos, hogy az interneten hangos ez a csoport, és hogy Sanders stábjának korábbi dolgozói között is vannak, akik ezt vallják. Kommunikációs stábjának egyik fő embere, Briahna Joy Gray például arról posztolt, ő nem fogja támogatni Bident - Sanders erre azt mondta az interjúban, Gray csak a volt munkatársa. A Sanders-táborból már a kampány alatt is voltak, akik erősen kritizálták, hogy jelöltjük nem támadja elég keményen Joe Bident.

Sanders szerint a kérdés, ami támogatói előtt áll, a következő: aktívan támogatják-e Bident, és közben próbálják minél progresszívabb irányba tolni a kampányát, vagy elfordulnak az egésztől, és hozzájárulnak „a modern amerikai történelem legveszélyesebb elnökének” újraválasztásához. Ő maga mindent meg fog tenni Biden megválasztásáért.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó