Lemondott Aján Tamás

sport
2020 április 15., 18:47

Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke lemondott tisztségéről, döntését az elnökség szerdán elfogadta, közölte szerda este az MTI. Az IWF közleménye szerint Ursula Papandrea ügyvezető elnök megköszönte a magyar sportvezető több mint négy évtizedes munkáját. Szerdán napközben a Nemzeti Sportnak még azt mondta helyzetéről, hogy

"kész vagyok csendben visszavonulni, egyúttal négy kérésem van. Ezekről tárgyalunk most, de érthető, ha most nem beszélek róluk."

Állítása szerint nem akar "semmiféle pereskedést és harcot," a súlyemelésért és a sportág tisztaságáért dolgozott, "más kérdés, hogy egyes országok ebben akadályt jelentettek."

Aján Tamás - aki 1976 és 2000 között az IWF főtitkári posztját látta el, az elmúlt húsz évben pedig elnökként vezette a szövetséget - idén januárban maga kérte tevékenységének felfüggesztését, miután a német ARD televízió egy dokumentumműsorában pénzügyi visszaéléssel vádolta meg, és azzal, hogy a szövetség tudtával szisztematikus doppingolás folyik a súlyemelésben.