Öt szakszervezeti tömörülés követeli Maruzsa államtitkártól, hogy kérjen bocsánatot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Javaslom nekik, hogy fontolják meg, módosítsanak nevet, vegyék fel esetleg a Vörös Hadsereg Frakció elnevezést, ez sokkal jobban lefedné a tevékenységüket" - üzente Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) két napja, az állami tévé hírcsatornáján (M1).

A Vörös Hadsereg Frakció egy németországi terrorszervezet volt a hidegháború idején, tagjai számos gyilkosságot és emberrablást követtek el. Az államtitkár azért támadt ilyen durván a szakszervezetre, mert a PDSZ tiltakozott az ellen, hogy pont akkor tartsák meg az érettségiket, amikorra a kormány a járvány tetőzését várja. 

Öt nagy szakszervezeti szövetség hétfőn közös közleményben követelte, hogy Maruzsa kérjen bocsánatot a pedagógusoktól. A követelés az aláírói:

  • Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés 
  • Szakszervezetek Együttműködési Fóruma 
  • LIGA Szakszervezetek ű
  • Magyar Szakszervezeti Szövetség 
  • Munkástanácsok Országos Szövetsége

"A szakszervezetek mindig a munkavállalók érdekében szólalnak fel. Ezt terrorizmushoz hasonlítani szerencsétlen, ízléstelen és rossz érzést keltő. Szomorú, hogy megalapozott szakmai érvek és érdemi párbeszéd helyett inkább az ellenségkép gyártás egyszerű eszközéhez nyúl ismét a kormány a szakszervezetekkel szemben" - olvasható többek között közleményükben.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!