Öt szakszervezeti tömörülés követeli Maruzsa államtitkártól, hogy kérjen bocsánatot

POLITIKA
2020 április 20., 13:10

"Javaslom nekik, hogy fontolják meg, módosítsanak nevet, vegyék fel esetleg a Vörös Hadsereg Frakció elnevezést, ez sokkal jobban lefedné a tevékenységüket" - üzente Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) két napja, az állami tévé hírcsatornáján (M1).

A Vörös Hadsereg Frakció egy németországi terrorszervezet volt a hidegháború idején, tagjai számos gyilkosságot és emberrablást követtek el. Az államtitkár azért támadt ilyen durván a szakszervezetre, mert a PDSZ tiltakozott az ellen, hogy pont akkor tartsák meg az érettségiket, amikorra a kormány a járvány tetőzését várja.

Öt nagy szakszervezeti szövetség hétfőn közös közleményben követelte, hogy Maruzsa kérjen bocsánatot a pedagógusoktól. A követelés az aláírói:

  • Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés
  • Szakszervezetek Együttműködési Fóruma
  • LIGA Szakszervezetek ű
  • Magyar Szakszervezeti Szövetség
  • Munkástanácsok Országos Szövetsége

"A szakszervezetek mindig a munkavállalók érdekében szólalnak fel. Ezt terrorizmushoz hasonlítani szerencsétlen, ízléstelen és rossz érzést keltő. Szomorú, hogy megalapozott szakmai érvek és érdemi párbeszéd helyett inkább az ellenségkép gyártás egyszerű eszközéhez nyúl ismét a kormány a szakszervezetekkel szemben" - olvasható többek között közleményükben.