Tapssal fojtotta bele a szót Szabó Tímeába a Fidesz

POLITIKA
2020 április 20., 12:45

Heves viták zajlottak hétfő kora délután a parlamentben, ahol Szijjártó Péter külügyminiszter számolt be a kormány részéről a járvány elleni védekezés helyzetéről. 

A Párbeszéd nevében Szabó Tímea frakcióvezető kért szót, és arról érdeklődött, miért nincs a parlamentben a miniszterelnök, hogy válaszoljon az azonnali kérdésekre - miért Szijjártó van kijelölve erre a feladatra. 

link Forrás

Szabó szerint messze Magyarországon a legmagasabb a koronavírus halálozási rátája: több mint 10 százalék, ami nem csak Európában, de világszinten is kirívó. A képviselő euztán arról érdeklődött, hova megy az a több tíz- és százezer maszk, amelyek érkezéséről a kormány nap mint nap beszámol, ha a magyar egészségügyben láthatóan nincs elegendő. 

Meg is válaszolta a költői kérdést: határon túli megyéket kezdett sorolni, majd Horvátországot és Macedóniát említette, ahova a magyar kormány maszkokat küldött. Ezen a ponton a Fidesz-frakció tapsviharral fojtotta bele a szót a képviselőbe - de olyan hosszú tapsviharral, hogy Szabó rendelkezésre álló ideje le is járt. Szabó nem is tudta befejezni a mondandóját, jelezte, hogy szeretne rendelkezni az „eltapsolt” idővel, de Kövér László házelnök gúnyosan azzal zárta le a felszólalását, hogy a „viharos tetszésnyilvánítással nem tudott mit kezdeni”.

Kövér egyébként Szabó következő felszólalásának legvégén is elvette a szót, mert szerinte a párbeszédes politikus „kocsmai stílusban” beszélt.