A hétvégén sem enyhül az aszály

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A szombaton érkező hidegfront sem mérsékli az aszályt, jelentős csapadék az ország túlnyomó részén nem valószínű - közli az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzését az MTI.

Sőt, a helyzeten ronthat, hogy az országban többfelé viharossá fokozódó szél a kiszáradt talajról széthordja majd a port vagy a homokot.

Az OMSZ középtávú előrejelzései szerint pénteken fátyolfelhős időre lehet számítani szűrt napsütéssel, 2-10 fok közötti minimum, és 21-25 fok közti maximum hőmérséklettel.

Szombaton közepesen felhős idő várható, megerősödő széllel, északkeleten időnként több felhővel az égen. Ha valamikor a hétvégén, akkor ezen a napon van a legnagyobb esély rá, hogy kialakuljanak záporok, zivatarok. A hidegfront miatt a legmagasabb hőmérséklet csak 17-23 fok között valószínű.

Vasárnap több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között valószínű, de a fagyzugokban akár mínusz 1 fokig is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 16-24 fok között alakul - áll az előrejelzésben.

Zsinórban a harmadik éve sújtja tavaszi aszály a magyar mezőgazdaságot, ennek hatásairól hosszabban írtunk ma reggeli cikkünkben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó