127 embert küld el a Continental a nyíregyházi gyárából

gazdaság
2020 április 24., 14:19

A 24.hu kérdésére erősítette meg a Continental, hogy leépítések lesznek a cégnél: a vállalat nyíregyházi gyárából a közleményük szerint nem a koronavírus-járvány miatt bocsátanak el embereket, hanem mert az ott gyártott hűtő-fűtő rendszerekre jelentősen csökkent a kereslet. Ezeket a rendszereket szeptembertől nem is gyártja tovább a gyár. 

Mint közölték, összesen 127 dolgozó szerződését bontják fel az év végéig, közülük 109 embert foglalkoztattak munkaviszonyban. A cikk szerint 2018 óta jelentősen csökkent a kereslet a hűtő-fűtő rendszerek iránt, és a gyár arra számít, hogy az elektromos autók terjedésével ez a trend csak folytatódni fog. 

A közlemény szerint a döntést a németországi Contitech Mobile Fluid Systems üzletág menedzsmentje hozta meg. A jövőben Nyíregyházán kifuttatják a hűtő-fűtő rendszerek gyártását, és az üzletághoz kapcsolódó termelést áthelyezik másik kelet-európai gyáraikba. A legtöbb, innen elkerülő terméket ezentúl is Magyarországon, Makón fogják gyártani. 

A nyíregyház gyár fő tevékenységei, a légrugó- és keverő üzletág a közlemény szerint stabil és nyereséges, így ezeken a területeken nem számítanak hasonló lépésre.

A vállalat közölte, hogy mindenkivel egyeztetni fognak a lehetőségekről, és támogatják azokat is, hogy akik szeretnék áthelyeztetni magukat másik gyárukba, akár külföldre is.