Újra bezárják az ausztrál strandokat, mert az emberek nem tartották be a szabályokat

Négy napig tartott a strandok nyitvatartása Ausztráliában, pénteken újra bezárják őket, írja a CNN.

Hétfőn nyitottak meg néhány tengerpartot az emberek mentális és fizikai egészsége érdekében. A kikötés viszont az volt, hogy csak séta, vagy szabadtéri játékok, sportolás céljából lehet használni a partszakaszokat, fürdeni, homokban feküdni tilos.

Az ausztrálokat viszont hívta a tenger, ezért pénteken rendőröknek kellett kizavarni a vízből a fürdőzőket és szörfözőket. Ezzel együtt pedig a strandokat is újra be fogják zárni, egyedül hétvégén lehetnek nyitna reggel 6 és 9 között, kizárólag sportolás céljából. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó