Szabálysértési eljárást indítottak a dudálva tüntetőkkel szemben

politika
2020 április 27., 13:31

"Indokolatlan hangjelzés elkövetése" miatt sorra büntették a rendőrök azokat a tüntetőket, akik a Momentum, Szél Bernadett és Hadházy Ákos képviselők felhívására a Lánchíd budai hídfőjénél demonstráltak hétfő délután.

Múlt hétfő után második alkalommal hirdették meg ezt a tüntetést a kormány ellen, mert a szervezők szerint a kormány rosszul kezeli a járványt. A kifogásaikat a tüntetés oldalán így foglalták össze:

  • Megkésve, és kevés támogatást ad a bajba jutott vállalkozásoknak munkahelyek százezreit sodorva ezzel veszélybe!
  • Nem biztosít megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelést a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozóknak!
  • Betegek tízezreit tette egyik napról a másikról az utcára!
  • Csődbe viszi az idősek és betegek ellátását végző önkormányzatokat!
  • A veszélyhelyzetet a kritikus hangok elnémítására, az ellenzéki pártok ellehetetlenítésére használja!
  • Védekezés helyett 100 milliárdokat költ baráti vállalkozások által végzett látványberuházásokra!
  • A járványhelyzetre hivatkozva korlátlan időre korlátlan hatalmat szavaztat meg magának!

Hétfő délután nem sokkal öt után szabálysértési eljárást indítottak a rendőrök Szél Bernadett parlamenti képviselő ellen is. A demonstráció számos egyéb résztvevője, még a biciklicsengőt használó kerékpárosok ellen is eljárás indult.

Hadházy Ákos független képviselőt is meg akarták büntetni, de neki a múlt heti tüntetésen elromlott a dudája, ezért ő az előző heti dudálást hangosította ki egy videóról, az autórádióján keresztül. Ezért nem volt módjuk a rendőröknek a szabálysértést megállapítani az ő esetében.

Szél Bernadett a helyszínen arról beszélt, hogy visszatért a rendőrállam, de nem tudják elhallgattatni ezzel a módszerrel sem. 

Egy hete semmilyen rendőri retorzió sem érte az ugyanitt, ugyanígy tüntetőket. Hamarosan riporttal is jelentkezünk a tüntetésről.