Tasnádi László volt III/II-es operatív tiszt cége óránként 15 ezerért ellenőrzi a jegyeket a Volánbuszon

POLITIKA
2020 április 27., 15:27

A G7 arról ír, hogy a Volánbusz – ami friss közleményben tudatta, a járműveiken már nem árulnak jegyet – nemrég a jegyek ellenőrzésére adott milliárdos megbízást egy, Tasnádi László érdekeltségébe tartozó cégnek. A lap azt írja, a szerződést a koronavírus miatti vészhelyzet elrendelése utáni napon írták alá a kormányból jórészt az ügynökmúltja miatt kirakott rendészeti államtitkár többségi tulajdonában álló ESG Holding Zrt-vel.

A cég az eddig megszokottnál sokkal több óraszámban végezheti az utasok jegy- és bérlet-ellenőrzését az állami közlekedési cég és alvállalkozói által üzemeltetett menetrend szerinti járatokon, a vitel- és pótdíjbeszedési feladatokat is ők láthatják majd el, 15 200 forintért ellenőri óránként, ami kifejezetten soknak számít. Egy hasonló cégnél egy ellenőr óránként kb. 2200-2300 forintnyi költséget jelent, amiből a munkavállaló 1300 forintot kap meg, kevesebb mint tizedét annak, amit a Volánbusz fizet az ESG-nek.

Tasnádi László
photo_camera Tasnádi László Fotó: Botos Tamás/444

A cégben 2018 októberében szerzett egy másik cégen keresztül többségi részesedést Tasnádi, és a cég már abban az évben 200 milliós árbevételt ért el, ami 120-szorosa az előtte lévő 3 év összes forgalmának, tavaly óta pedig ömlenek hozzájuk az állami megrendelések. (G7)