Több fővárosi önkormányzat is nyitva tartja nyárra az óvodákat és bölcsődéket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Két budapesti önkormányzat is bejelentette, hogy ha lehetőség adódik rá, idén az óvodákban és bölcsődékben nem tartanak nyári szünetet, és ezzel is segítik a helyi szülőket a koronavírus-járvány idején. 

A II. kerületi önkormányzatot vezető MSZP-s Őrsi Gergely Facebook-posztban jelentette be az intézkedést. 

Őrsi azt írja, hogy a munkába visszaálló szülőket szeretnék segíteni az óvodák és bölcsődék nyári nyitvatartásával, mert a jelenleg veszélyhelyzetben sok szülő szabadsága terhére maradt otthon gyermekével, így fontosnak tartják, hogy amennyiben enyhül a veszélyhelyzet, és visszamennének dolgozni, ezt megtehessék. Az is szempont, hogy ne kelljen feltétlenül a fertőzésnek leginkább kitett nagyszülőkre hagyni emiatt a gyerekeket.

Hasonló bejelentést tett a DK-s László Imre vezette újbudai önkormányzat is. Az önkormányzat Facebook-oldalán azt írják, hogy a járványhelyzet miatt módosítják az óvodás és bölcsődék februárban ismertetett intézményi nyári működési rendjét.

„Célunk, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a nyári időszakban az eddigiektől eltérően – a szülői igények felmérése és megismerése mellett – valamennyi intézményünk szükség szerint nyitva tartson és a családok munkába állását segítve gyermekeket fogadjon. A pontos nyitva tartásról a vészhelyzet lezárulásához Önkormányzatunk és az intézmények honlapján tájékoztatjuk a kedves szülőket” - áll a posztban.

Cikkünk megjelenése után az újpesti önkormányzat jelezte, hogy hasonló döntést hoztak: 

Időközben pedig a kormány kötelezővé tette az ügyelet biztosítását mind az óvodák, mind a bölcsődék számára.  (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó