Kilenc hónapnyi hajsza után kapták el Olaszország legkeresettebb medvéjét

ÁLLAT
2020 április 29., 12:47

Elfogták kedden Olaszország körözött medvéjét, ami tavaly júliusban szökött meg egy ketrecből, és kilenc hónapja randalírozott az észak-olaszországi Trento megyében az után. A M49 kódnevű medvét legutóbb március elején észlelték, amikor a téli álmából felébredve meglátogatott egy trentinói méhészetet.

link Forrás

Az erdészek most egy csőcsapda segítségével fogták el a 167 kilogrammos barnamedvét a Tione di Trento közeli hegyekben, majd egy állatgondozó központba szállították.

A nagyjából négyéves ragadozó, ami tavaly júliusban egy elektromos kerítéssel és fallal körülvett területről szökött meg, jelentős károkat okozott a földműveseknek és állattenyésztőknek is. A téli álom leteltével pedig ismét több állatot széttépett az erdészek szerint jó állapotban lévő medve.

Múlt nyáron már az olasz kormány is foglalkozott a medve okozta problémával: miután az állatvédők ellenkezése ellenére Maurizio Fugatti megyei elnök elrendelte a kilövését, Sergio Costa környezetvédelmi miniszter megtiltotta a medve megölését.

A barnamedvék száma növekszik Trento autonóm megyében, az elmúlt hónapokban a ragadozók több állattal is végeztek. A megye több szabadságot követel a veszélyes állatok elfogása és kilövése terén. (ANSA/MTI)