Kilenc hónapnyi hajsza után kapták el Olaszország legkeresettebb medvéjét

Több 444 videó?
Szeretném

Elfogták kedden Olaszország körözött medvéjét, ami tavaly júliusban szökött meg egy ketrecből, és kilenc hónapja randalírozott az észak-olaszországi Trento megyében az után. A M49 kódnevű medvét legutóbb március elején észlelték, amikor a téli álmából felébredve meglátogatott egy trentinói méhészetet.

Az erdészek most egy csőcsapda segítségével fogták el a 167 kilogrammos barnamedvét a Tione di Trento közeli hegyekben, majd egy állatgondozó központba szállították.

A nagyjából négyéves ragadozó, ami tavaly júliusban egy elektromos kerítéssel és fallal körülvett területről szökött meg, jelentős károkat okozott a földműveseknek és állattenyésztőknek is. A téli álom leteltével pedig ismét több állatot széttépett az erdészek szerint jó állapotban lévő medve.

Múlt nyáron már az olasz kormány is foglalkozott a medve okozta problémával: miután az állatvédők ellenkezése ellenére Maurizio Fugatti megyei elnök elrendelte a kilövését, Sergio Costa környezetvédelmi miniszter megtiltotta a medve megölését.

A barnamedvék száma növekszik Trento autonóm megyében, az elmúlt hónapokban a ragadozók több állattal is végeztek. A megye több szabadságot követel a veszélyes állatok elfogása és kilövése terén. (ANSA/MTI)