Majdnem kétszer akkora óriásharcsát fogott egy magyar halász, mint saját maga

255 centiméter és 115 kiló. 

Egy fb-bejegyzés szerint ekkora harcsát fogott ki a Szamosból hálóval Szabó Gyula halász. A trófeafotó különösen emlékezetesre sikerült. Szabó ugyanis nem magas termetű ember, a hala viszont annál inkább. A számok értelmezéséhez érdemes tudni, hogy a hazai szabályok szerint a halak hosszát a farokúszó nélkül mérik, vagyis az állat valós testhosszához olyan 20 centit hozzá kell adni.

Egyesekben felmerülhet a kérdés, hogy hogyan foghatott ez a halász bármekkora halat, miközben úgy tudni, hogy a hazai természetes vizeken 2013 óta tilos a halászat. Úgy, hogy az ipari halászatot tiltották csak be, a halászat korábban kisszerszámosnak nevezett, ma már rekreációs halászatnak nevezett vállfaja továbbra is legális. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy néhány hagyományos eszközzel - varsa, kece, emelő- és dobóháló - továbbra is szabad engedéllyel halászni, de ilyenkor a horgászokra is vonatkozó szigorú méretkorlátozások, darabszámok és tilalmi idők érvényesek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér