Fegyveres tüntetők mentek be a michigani törvényhozás épületébe

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Több száz tüntető gyűlt össze csütörtökön a michigani törvényhozás épületében, hogy a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések ellen tiltakozzanak. Néhányuknál fegyver is volt, ami Michiganben nem törvénytelen. 

A rendőrségnek kellett megakadályoznia, hogy belépjenek oda, ahol a képviselők tartózkodnak, de egyetlen embert tartóztattak le, amiért az épület előtt inzultált egy másik tüntetőt. Egy képviselő, Dayna Polehanki arról posztolt, hogy a kollégái közül többen golyóálló mellényben mentek be dolgozni.  

Gretchen Whitmer demokrata kormányzónak eredetileg csütörtökig volt speciális felhatalmazása a járvány miatt. A republikánus többségű törvényhozás azonban ennek meghosszabbítása helyett úgy döntött, eljárást kezdeményez a különleges jogrend ellen. A kormányzó erre újabb, 28 napos vészhelyzetet hirdetett, amire azért van szükség, hogy érvényben maradjanak a korlátozó intézkedések. 

Fotó: JEFF KOWALSKY/AFP

A tüntetők Hitlerhez hasonlították a kormányzót, egy transzparensre pedig azt írták, „a zsarnokok kötélre jutnak”. Ugyanakkor a Guardian beszámolója szerint kevesebben vettek részt ezen a megmozduláson, mint amikor április 15-én Donald Trump elnök felhívására ezrek tiltakoztak a korlátozások ellen. 

A tüntetők nemhogy másfél-két méteres, pár centis távolságot sem tartottak egymástól, éstöbbnyire maszkot sem viseltek. Vagyis mindnyájuknak jó esélye van elkapni a koronavírust. 

Fotó: JEFF KOWALSKY/AFP


Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó