Egyedül ünnepelte a Fidesz a „szabad országgyűlés” 30. születésnapját

ÉLET
2020 május 02., 09:41

Ünnepi ülésnapon emlékezett meg harminc évvel ezelőtti megalakulására az Országgyűlés, illetve emlékezett volna, ha az ellenzéki pártok is részt vettek volna az ülésen. 

Az MTI által közreadott fotók sokaságán nem, viszont a miniszterelnök által közzétett képeken egyértelműen látszik, hogy csak a kormánypárt vett részt az ünnepségen, az ellenzéki padsorok üresek maradtak. 

„Harminc éve szabadon. Ahogy akkor is, most is összefogásra van szükség Magyarországon. Együtt sikerülhet!” 

- írta a kép alá Orbán, amin csak a kormánypártok feszítenek az ülésteremben. 

Készült egy kép a „30-asokkal” is, akik végigkeccsölték az azóta eltelt nyolc ciklust:

link Forrás

Az ünnepségen egyébként fontos pillanatokban mindig előlépő Áder János köztársasági elnök mondta el az ünnepi beszédet. Többek közt az alábbiakat: 

„Magyarország demokratikus, független jogállam. Szabad ország. Olyan ország, ahol ma már természetes, hogy szabadon mondjuk el a véleményünket, szabadon gyülekezünk, közlekedünk. Szabadon vállalkozhatunk. Szabadon választunk képviselőket, polgármestereket. Szabadon hozhatunk létre szakmai, érdekképviseleti, politikai szervezeteket. Szabadon veszünk részt különböző nemzetközi szervezetek munkájában. A szabadság azonban törékeny. Ahogy Ronald Reagan fogalmazott, minden nemzedéknek folyamatosan küzdenie kell érte, és védelmeznie kell.”