Törvénytelennek tartják a bírságolást, újra dudálós tüntetést tartanak Hadházyék

POLITIKA
2020 május 03., 12:54

Egy héttel ezelőtt „indokolatlan hangjelzés elkövetése” miatt sorra büntették a rendőrök azokat a tüntetőket, akik a Momentum, Szél Bernadett és Hadházy Ákos képviselők felhívására a Lánchíd budai hídfőjénél demonstráltak.

Ennek ellenére holnap harmadszor is megismétlik a dudálós tüntetést, ezzel a felhívással: „Hétfőn 17 órakor ismét mutassuk meg a miniszterelnöknek, hogy nem nézzük némán az ámokfutását – a kórházakat kiürítő Kásler-tervet, a tesztelés szabotálását, a titkolózást, a diákok érettségiztetését a járvány csúcsán, a munkájukat vesztett emberek semmibe vételét, az önkormányzatok kisemmizését.”

link Forrás

„A kürttel tiltakozók bírságolása törvénytelen volt legutóbb” - vélelmezik a szervezők, amihez Hadházy egy interjúban hozzátette: „eddig öten jelentkeztek nála, hogy megbírságolták őket, számukra mintegy 400.000 forintnyi adományt gyűjtöttek össze, amivel ki tudják majd fizetni a büntetésüket. Abban pedig egyetértésben volt az általa felkeresett legtöbb jogász, hogy az effajta rendőri fellépés nonszensz, hiszen a szabad véleménynyilvánítás joga magasabb rendű a KRESZ szabályainál.”

Az esemény leírása két tippet ad „a rendőrök és a Főnök dolgának megnehezítésére”:

  • „Kürtölni nem csak a Clark Ádám téren lehet, hanem az oda vezető utakon, a miniszterelnök hallani fogja a Lánchídról, a Fő utcából a Hunyadi utcából neki szóló hangüzeneteket is.”
  • „Hangot nem csak az autó dudája adhat. Dudaszót magnóról is, vagy telefonról kihangosítva is lehet hallgatni, ki tilthatja meg, hogy valaki az autójában teljes hangerővel kürtöt hallgasson? Sőt, hangot bármi adhat, akár egy fakanállal vert repedt fazék is – ezt is bárki megteheti lehúzott ablak mellett.”