Aki felvételről dudált, azt nem dudálásért állították le a rendőrök a kormányellenes tüntetésen

Ez már a harmadik hétfő délután, amikor a Momentum és Szél Bernadett illetve Hadházy Ákos független képviselők szervezésében tüntetést tartanak a Lánchíd budai hídfőjénél, a körforgalomban.

Az első két alkalommal a szervezők azt kérték, hogy a demonstrálók dudáljanak, "hogy a Várban is meghallják", és így jelezzék a résztvevők elégedetlenségüket a járvány kormányzati kezelésével. 

Az első dudálós tüntetés három hete simán lement, de a második alkalommal a rendőrök sorra jelentették fel a résztvevőket, közlekedési szempontból indokolatlan dudálásért. 

Szél Bernadett az autós tüntetésen, május 4-én.Fotó: Szél Bernadett Facebook oldala

A mostani alkalomra ezért a szervezők mindenkit figyelmeztettek, hogy ne közvetlenül dudáljanak, hanem másképpen. Ha például autórádióból, felvételről megy a dudálás, akkor a rendőrség nem léphet. A múlt héten Hadházy Ákos pont így úszta meg az eljárást. A mostani tüntetésről élőben közvetítő Szél Bernadett egy orgonán előadott, időnként autóduda hangjára erősen emlékeztető darabot játszik lehúzott ablakkal végtelenítve, és most nem is állították le a rendőrök. 

Aztán mintegy fél óra körözés után mégiscsak szabálysértési eljárást indítottak ellene, ezúttal azért, mert a rendkívüli veszélyhelyzet idején tüntetésre adta a fejét. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér