Megváltoztak a szokásaid a karantén kezdete óta? Meséld el az ELTE kutatóinak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az ELTE Pszichológia Intézet kutatói állítottak össze egy kérdőívet, ami a koronavírus-járvány idején bekövetkező viselkedésváltozásokat és azoknak időbeli alakulását vizsgálja. A kutatás a különböző viselkedési szokásokra és azok esetleges változásaira kérdez rá.

A kérdőívet ezen az oldalon lehet fellelni, ahol minden további információ is kiderül a kutatásról.

Hogy mi is ez az egész, azt a kutatás készítői így foglalták össze: 

„A történelem során először zárkózott be a világ hosszabb időre úgy az otthonába, hogy az okoseszközök és a szélessávú internet is majdnem mindenki számára elérhető. Mi változik meg az online jelenlétünkben, vagy más viselkedési szokásainkban a karantén alatt? Hogyan hat ránk a bezártság rövid és hosszú távon? Milyen gyorsan állunk vissza - ha egyáltalán - a normál kerékvágásba, amikor a járványügyi intézkedéseket feloldják? Végül pedig mi az a viselkedésváltozás, amit továbbviszünk a karantén utáni életünkbe? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ az ELTE kutatói.”

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót