49 embert jelentett fel a rendőrség a hétfői tüntetés miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Összesen 49 főt jelentettek fel a hétfő délutáni, Clark Ádám téri dudálós-zenélős tüntetés résztvevői közül - közölte a rendőrség az ATV megkeresésére. A feljelentések szabálysértések, egy esetben pedig bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt történtek.

A közúti szabályok kisebb megszegése miatt 31 embert jelentettek fel az ATV cikke szerint, a kijárási korlátozással összefüggő magatartási szabályok megsértése miatt pedig 44 embert jelentettek fel - vagyis vannak, akik a rendőrség szerint többféle szabálysértést is elkövettek. Gyülekezési joggal való visszaélés miatt is feljelentettek két embert, egy főt pedig tettleges becsületsértés miatt.

Hétfő délután már zsinórban harmadszor tartottak tüntetést a Momentum és Szél Bernadett, illetve Hadházy Ákos független képviselők szervezésében a Lánchíd budai hídfőjénél. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó