Kásler szerint az MSZP halálesetek történeteivel „szórakoztatja” a parlamentet, az ellenzék a lemondását követeli

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere a parlamentbenFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Online sajtótájékoztatót tartott kedd délután az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője, és Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter azonnali lemondását követelte. 

Bangóné azt követően állt a nyilvánosság elé, hogy a parlament hétfői ülésén feltett kérdéseket a miniszternek két, a vírus miatt elhunyt államgpolgárral kapcsolatban. A képviselő a tatabányai kórház 41 éves, megfertőződött betegszállítója, illetve egy, a járvány miatt el nem látott 32 éves családanya történetéről kérdezte Káslert. 

A második esettel kapcsolatban Bangóné arra volt kiváncsi, hogy hány embernek kell még meghalnia amiatt, hogy a kormány felfüggesztette az egészségügyi alapellátást. 

Az Index felvételén a két politikus szóváltása 6.50-től látható és hallható: 

Kásler az MSZP-s képviselőasszony kérdésére a következőt felelte:

„Képviselőasszony konzekvens: a kéthavonta ismétlődő mondjon le monjon le ismét elhangzott. Igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet, bár a történet ennél sokkal, de sokkal...ne tessék ordítani...a 41 éves egészségügyi dolgozót saját halottunknak tekintettük, ha történt mulasztás, az az ellátó intézmény és orvos felelőssége, bejelentést ezzel kapcsolatban sem Ön, sem a család nem tett (...)”  

Innen már eldurvult a párbeszéd a két politikus között. Bangóné kijelentette, hogy a fideszesek aljasak, és hogy ő „nem szórakozik” ezen a haláleseten, még ha esetleg a kormánypártiak azt is teszik. 

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselõje a parlamentbenFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Bangóné másnap az „embertelenség miniszterének” Káslert, akinek szerinte távoznia kell a miniszteri székből, és azt kérdezte a kormánytól illetve annak vezetőjétől, hogy ugyanaz-e a véleményük mint Káslernek, hogy ti. „szórakozni kell az édesanyék és édesapák halálán”.

Vadai Ágnes a DK részéről és a szintén MSZP-s Korózs Lajos is arról beszélt egyébként kedden, hogy Káslernek távoznia kell a posztjáról. A kormány részéről kedden Rétvári Bence, Kásler egyik KDNP-s államtitkára sietett megvédeni főnökét, és azt nyilatkozta, hogy a miniszter szavait kiforgatták eredeti kontextusukból.   

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó