Ugyanolyan meleg volt az idei április, mint a rekordtartó 2016-os

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az európai Copernicus éghajlatváltozási szolgálat (C3S) szerint az idei volt az eddig mért két legmelegebb április egyike a világon: áprilisban a levegő hőmérséklete globálisan 0,7 Celsius-fokkal volt magasabb az 1981 és 2010 közötti áprilisi átlagnál, és statisztikailag jelentéktelen, 0,01 fokkal maradt el a 2016 áprilisában mért rekordértéktől.

Egy autó halad naplementekor az üres 33-as főúton Debrecen határában a koronavírus-járvány idején, 2020. április 27-én.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Európa nyugati részén több országban is jóval az átlag feletti, míg a kontinens északkeleti területein az átlag alatti hőmérsékletet mértek. Szibéria nagy részén, Grönland északi vidékén, az Antarktisz néhány területén és az alaszkai partoknál az átlagnál sokkal melegebb volt idén áprilisban.

Mexikóban, Afrika középső és északnyugati területein, valamint Nyugat-Ausztráliában jóval az átlag fölötti hőmérsékletet mértek. Az áltagnál jelentősen hidegebb volt Kanada középső vidékén, míg Dél- és Délkelet-Ázsia egyes területein a szokásosnál kicsit hűvösebbet mértek. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!