A dél-koreai hírszerzés szerint semmi jele annak, hogy Kim Dzsongun szívműtéten esett volna át

Bár az észak-koreai diktátor hetekre eltűnt a nyilvánosság elől, és  még azon az állami ünnepségen sem vett részt, ahol nagyapja, Kim Ir Szen születésnapjáról emlékeztek meg április 15-én, szerdán a dél-koreai hírszerzés cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint Kim Dzsongunnak szívműtétje lett volna. Szerintük ennek semmi jele.

Fotó: EyePress News via AFP

Az észak-koreai hírügynökség szombaton pedig már arról számolt be, hogy a diktátor átadott egy gyárat, miközben „ezer dolgozó ujjongása fogadta a helyszínen”.  A hírügynökség egy képet is kiadott Kimről, amint egy gyár előtt átvág egy szalagot, de a fotó eredetiségét nem erősítette meg még független forrás.  (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó