Majka „gusztustalannak és szánalmasnak” tartja a szociális támogatásért jelentkező zenészek névsorát

popzene
2020 május 06., 14:42

A tévés tehetségkutatós Tolvai Renitől az ősrocker Kalapács Józsefig, a kárpátiás Bäck Zoltántól Pajor Tamás prédikátorig egy rakás magyar zenész kapott egyszeri, bruttó 160 ezer forintos gyorssegélyt az Artisjustól.

Vastag Tamás énekes korábban egy publikus posztban kérte, jól gondolja meg mindenki, él-e a támogatással, mert olyanoktól vehetik el a helyet, akiknek valóban szükségük van bruttó 160 ezer forintra.

A támogatottak között szerepel sok befutott, sokat játszott, gyakran foglalkoztatott, különböző tévéműsorokban zsűritagként felbukkanó előadó is. Többek között Csík János (Csík Zenekar), Dolák-Saly Róbert, Dresch Mihály, Egri Péter (Mystery Gang), Galambos Dorina, Gerendás Péter, Grandpierre Atilla (VHK), Kalapács József, Kállay-Saunders András, Köteles Leander, Lang Györgyi, Mester Tamás, Mező Misi, Náksi Attila, Paksi Endre, Pajor Tamás, Pély Barna, Polgár Odett, Rizner Dénes (Deniz), Takáts Tamás, Terecskei Rita, Tolvai Reni, Varga Líviusz (Quimby) vagy Zságer Balázs (Zagar).

Az Index most arról írt, hogy az igénylők egy részét erős kritikával illette Majka a privát Facebook-oldalán, egy nem publikus posztban. Többek között azt írta, az ő zenekarából is jelentkezett egy ember, de a pénzt aztán jótékony célra ajánlotta fel. „Gusztustalannak és szánalmasnak tartom ezt az egészet!” – mondta a lapnak telefonon. (Index)