Palkovics bejelentette: öt-tíz év múlva újra lesz magyar Formula-1-es pilóta, állami támogatással

Hosszú interjút adott a Nemzeti Sportnak Palkovics László, mint az autó-motor sport fejlesztésének kormánybiztosa. Számtalan terv, stratégia, program és vállalás.

"Az első mindenképp a Hungaro­ring felújításának megtervezése és elfogadtatása kell legyen, mert bár első hallásra megnyugtatónak tűnik, hogy 2026-ig van szerződésünk a Formula–1-es futam megrendezésére, ez nem is olyan sok idő,"

mondta a legelső lépésről a miniszter. Szerinte "át kell alakítani az egész főépületet és depóterületet, a nézőtérről már nem is beszélve." Tehát a tervezésnek nagyon gyorsan meg kell történnie. Palkovics hozzátette: előrehaladtak a tárgyalások a MotoGP-szervezőjével, ami 

már el is küldte a szerződéstervezetet, amelyet hamarosan aláírnak, és elkezdődhet a munka.

Azaz a kormány újabb versenypályát épít a Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc háromszögbe. A terület már megvan, sőt, a pálya vonalvezetése is. 

"Ma is sokan szeretnének eljutni a MotoGP-be Magyarországról, és ha megépül a pályánk, nekünk is még fontosabbá válik, hogy legyen jó versenyzőnk, ehhez meg kell teremteni a feltételrendszert. Ez a fentebb említett stratégia negyedik szintje. A megvalósítás érdekében a kormány úgy döntött, ügynökséget hoz létre, amelynek feladata, hogy megteremtse a kapcsolatot a sport, az állam és a piac szereplői között,"

dobta az újabb hírt Palkovics. A kormánybiztos szerint a MotoGP-kör építését is fel kell pörgetni, hogy 2023-ban futamot tudjunk rendezni. "Ezzel párhuzamosan zajlik az ügynökség létrehozása, a versenyzők támogatási rendszerének kidolgozása, a mérnök- és szerelőképzés, és hamarosan elindul a sportoktatóképzés a TF-en ebben a szakirányban is," mondta.


"Ha tudjuk teljesíteni, amit leírtunk, akkor lesz két világszínvonalú pályánk, és lesznek nemzetközileg ismert és elismert versenyzőink. Fontos lenne, hogy az ötödik és a tizedik év között legyen Formula–1-es és MotoGP-pilótánk is,"

jelentette ki.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.