A kormány 1,125 milliárd fejlesztési támogatást von el Józsefvárostól a járványra hivatkozva

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Pikó András, a VIII. kerület polgármestere Facebookon jelezte, hogy a kormány a járvány elleni védekezésre hivatkozva összesen 1,125 milliárd forint fejlesztési támogatást csoportosít át, azaz von el a kerülettől.

„Ez a példátlan súlyú elvonás a józsefvárosi emberektől nem indokolható az ország gazdasági helyzetével - elég itt csak arra a 9 milliárd forintra utalnom, amit a kormány a veszélyhelyzet bejelentése óta sporttámogatásokra elköltött. Az elvonás egyetlen értelmezhető indoka a Fidesz mindent felülíró politikai bosszúvágya” - írja bejegyzésében a józsefvárosi polgármester.

Pikó felidézi, hogy Kocsis Máté, a kerület fideszes országgyűlési képviselője és egykori polgármestere pár napja még arról beszélt, hogy mindent meg fog tenni a józsefvárosi fejlesztési pénzekért. Ehhez képest a mostani döntés nyomán meghiúsult többek közt bölcsőde-és óvodafejlesztés, a Horváth Mihály tér fejlesztése és az önkormányzati bérlakásfejlesztések. A polgármester szerint a kormány a krízist politikai leszámolásra használja.

Néhány napja a szintén ellenzéki vezetésű Ferencvárostól vontak meg 400 millió forintot, amit egy közösségi ház felújítására ítéltek meg korábban, szintén a járványra hivatkozva.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó