Ezer dolgozója munkaidejét csökkenti júniustól a Dunaferr

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ezer dolgozója kényszerű munkaidő-csökkentését helyezi kilátásba Jevgenyij Tankilevics, a Dunaferr cégvezetője a vállalat dunaújvárosi acélművében dolgozóknak írt csütörtöki levelében - írja a Portfolio.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség saját honlapján közzé is tette a levelet, amiben Tankilevics bejelenti a három hónap alatt végrehajtani tervezett lépést. A dolgozók munkaidejének - ezzel együtt fizetésének - csökkentését a koronavírus-járvány miatti rossz gazdasági helyzettel indokolja, ami drasztikusan visszavetette a cég termékei iránti gazdasági keresletet is.

A Dunaferr vezetése ezért a termelési kapacitások csökkentéséről döntött.

Trankilevics levele alapján már az is „kizárólag üzleti partnereink jóindulatának köszönhető”, hogy a dolgozók áprilisi béreit ki tudja fizetni a vállalat. Sikerült ugyanis átütemezni a cég egyes kintlévőségeit. „Ez sajnos csak részeredmény” - írja a cégvezető.

Hogy a Dunaferr is igénybe vette a kormány válságkezelő csomagjában bevezetett állami bértámogatást, arra az a mondat utal, miszerint „a csökkentett munkaidő miatt kiesett jövedelem részben állami forrásból kerülhet kompenzálásra”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér