Interjút adott a férfi, aki a Nagy Kaszásnak beöltözve idegeli a floridai strandolókat

külföld
2020 május 07., 10:03

Néhány nappal ezelőtt tűnt fel először egy floridai strandon egy férfi, aki a Nagy Kaszásnak öltözve igyekszik felhívni a figyelmet magára. Vagyis pontosabban a koronavírus veszélyeire. Nemzetközi hírnévre azután tett szert, hogy egy tévéstáb forgatott vele.

link Forrás

A jelmez alatt egy helyi ügyvéd, Daniel Uhlfelder bújik meg, aki ebben a formában tiltakozik a strandok újranyitása ellen. 

„A Nagy Kaszás a halált szimbolizálja. Ez egy halálos vírus. Ez egy világjárvány” - mondta az ügyvéd a tévéstábnak. Uhlfelder egyébként korábban - még a járvány előtt - épp azért küzdött, hogy a strandok mindenhol szabadon megközelíthetők legyenek mindenki számára - írja a Guardian

A férfi nem véletlenül aggódik: az Egyesült Államokban már több mint 75 ezer halálos áldozatot szedett a vírus. 

„Aggódom, hogy elszabadul a világjárvány és nagyon sok embert öl meg... Nem tudtam volna aludni éjszakánként [ha nem tettem volna valamit]” - mondja a Guardiannek adott interjújában az ügyvéd. 

Akcióira gyorsan felfigyelt a nemzet: Uhlfelder feltűnt a Saturday Night Live-ban, a Daily Show-ban és a CNN-en is. Nem mellesleg több ezer dollár adományt gyűjtött össze, melyet a választásokra készülő demokrata jelölteknek ad.

Amikor először jött az ötlet, hogy Nagy Kaszásként fog ijesztgetni, a felesége figyelmeztette, hogy inkább ne csinálja. De csinálta. Néhányan kinevették, és azt kívánták neki, kapjon hőgutát a floridai melegben. Ezután fogta, és egy barátja segítségével lenvászon anyagú jelmezre váltott az eredeti, 20 dolláros helyett.

link Forrás

Uhlfeldert elég sokat cikizik, beszólnak neki, de ez nem annyira érdekli. Azt mondja, még csak nem is mérges a strandolókra. Együttérez azokkal, akik a gazdaság újraindítását várják, és akik szeretnék, ha visszatérne az élet a régi medrébe. 

„Csodás strandjaink vannak, én is nagyon szeretnék menni a tengerpartra - ezért jönnek az emberek Floridába. Másunk sincs” - mondja nevetve. De nem érti, miért nem lehet kibírni néhány hónapot. Uhlfelder azt mesélte, a legtöbben azért pozitívan fogadják az akcióit, és reméli, mások is példát vesznek róla.

„Ha az emberek nem értenek egyet azzal, amit a kormány csinál, és tudnak tenni valamit ellene, akkor tegyenek. Emberek haltak meg ezért a jogért. Valakinek ki kell állnia ezekért az emberekért - és én ezt teszem. És azt akarom, hogy mások is ezt tegyék. Fárasztó mindig az egyedülinek lenni”.