Valaki megírta a három legjobb számot a járványról, mindegyik magyar népzene és baromi vicces

MŰVÉSZET
2020 május 08., 13:04
comments 33

Ötlet 10/10, látványvilág így a karanténban 10/10, dalszövegek 10/10, zene szintén. Péterffy Borbála csodálatos zenés szkeccsében tényleg nem lehet hibát találni. Három népdalt hallunk, három egészen eltérő élethelyzetben elhangozni. Az elsőn egy parasztasszony énekel egy 1931-es népzenegyűjtői felvételen, a másodikon egy kilencvenes évekbeli táncház büféjébe csöppenünk a buli csúcspontján, a harmadikon pedig egy nótaénekest hallunk egy hetvenes évekbeli tévés kívánságműsorban. Minden dal a 2020-as karantén jellegzetes élethelyzeteiről szól, de hogyan!

Nem is magyarázom tovább, tedd fel a fülest és köszönd az egészet a mesteri alkotónak, Péterffy Borbálának!

link Forrás

(via mezeiemesezs tumblr)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.