Újra lezártak egy kínai várost, ahol a vírus második hullámától tartanak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Két nap alatt a legalacsonyabbról a legmagasabbra emelték egy kínai város kockázati besorolását, ami a koronavírus-járvány újabb hullámát jelezheti.

Az északkelet-kínai Csilin tartomány Sulan városában azután intézkedtek a hatóságok, hogy május 7-én egy nő szervezetében kimutatták a vírust, és május 9-én már 11 új esetet regisztráltak. A fertőzöttek mindegyike családtag vagy olyan személy, aki kapcsolatba került a nővel. 

Május 7-ei felvonulás Csilin tartomány egy másik városábanFotó: Baishi/Imaginechina via AFP

A tartományi kormányzat bejelentette, hogy fokozták a járványügyi óvintézkedéseket Sulanban, kijárási tilalmat rendeltek el a lakónegyedekben, leállították a nem létfontosságú tömegközlekedési eszközöket, és bezáratták az iskolákat - írja az MTI.

Kína csütörtökön nyilvánította hivatalosan alacsony kockázati besorolásúnak az ország egész területét. Pár nappal később a járvány eredeti kiindulópontjának számító közép-kínai 

Vuhanban is újabb fertőzöttet azonosítottak, pedig ott több mint egy hónapja nem volt erre példa. 

Két északkelet-kínai tartományi székhelyen is regisztráltak egy-egy friss esetet. A senjangi fertőzött egy 23 éves férfi, aki Csilin tartományból érkezett május 5-én.

Vasárnap egy második hullám veszélyéről beszélt Dél-Korea miniszterelnöke is, ahol már enyhítettek a korlátozásokon, amikor egy bulizó fiatal egy este alatt legalább tucatnyi embert fertőzött meg néhány szórakozóhelyen.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó