1,89 milliárdos kártérítést kapnak a veronai buszbaleset károsultjai

baleset
2020 május 11., 13:06

Megállapodás született a teljes kártérítési fedezet felosztásáról a biztosító és a veronai buszbaleset károsultjai között. A Groupama Biztosító a kiszabható legnagyobb kártérítési összeget, 1,89 milliárd forintot fizet az érintetteknek.

A Groupama Biztosító, ami a balesetet szenvedett autóbusztársasággal állt szerződésben, nem akarta megvárni az akár évekig is elhúzódó büntetőper végét, amiben a felelőseket keresik, ezért külön megegyezett a felekkel. A vagyoni károkon felül sérelmdíjat kaptak azok, akik családtagjukat vesztették el a balesetben, súlyos vagy könnyebb sérüléseket szereztek, vagy a buszon tartózkodtak, de nem sérültek meg.

A biztosító szerint ez volt a valaha volt legkomplexebb ügyük. Fel kellett mérniük az összes kárigényt, egyeztetniük kellett az olasz és magyar jogi képviselőkkel, és a kártérítés felosztása is hosszú időt vett igénybe.

A buszbaleset még 2017 januárjában történt, amikor Verona közelében a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító busz a szalagkorlátnak rohant, majd kigyulladt. (via Index)