1,89 milliárdos kártérítést kapnak a veronai buszbaleset károsultjai

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megállapodás született a teljes kártérítési fedezet felosztásáról a biztosító és a veronai buszbaleset károsultjai között. A Groupama Biztosító a kiszabható legnagyobb kártérítési összeget, 1,89 milliárd forintot fizet az érintetteknek.

A Groupama Biztosító, ami a balesetet szenvedett autóbusztársasággal állt szerződésben, nem akarta megvárni az akár évekig is elhúzódó büntetőper végét, amiben a felelőseket keresik, ezért külön megegyezett a felekkel. A vagyoni károkon felül sérelmdíjat kaptak azok, akik családtagjukat vesztették el a balesetben, súlyos vagy könnyebb sérüléseket szereztek, vagy a buszon tartózkodtak, de nem sérültek meg.

A biztosító szerint ez volt a valaha volt legkomplexebb ügyük. Fel kellett mérniük az összes kárigényt, egyeztetniük kellett az olasz és magyar jogi képviselőkkel, és a kártérítés felosztása is hosszú időt vett igénybe. 

A buszbaleset még 2017 januárjában történt, amikor Verona közelében a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító busz a szalagkorlátnak rohant, majd kigyulladt. (via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó