Csak az új koronavírusos betegeket kell Budapestre szállítani Müller Cecília szerint

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nem minden szállítható koronavírusos beteget, csak az új fertőzötteket kell az ország minden pontjáról a Budapesti Szent László és Korányi kórházakba szállítani -  ez áll Müller Cecília országos tisztifőorvos levelében, amit hétfőn este írt a kórházakhoz. A pénteken életbe léptetett rendeletben még az szerepelt, hogy minden, szállítható állapotban lévő beteget Budapestre kell vinni. Ezt a rendeletet magyarázta meg most Müller, némileg megmásítva annak tartalmát is, hiszen ebben már Müller azt írja, a kórházak döntik el, átszállítják-e a koronavírusos eseteket a budapesti kórházakba.

„Tekintettel arra, hogy az igazolt koronavírus-fertőzöttek és a kórházi ellátást igénylők száma fokozatosan csökken, a kórházak tehermentesítése és a kórházi ellátások fokozatos visszaállítása érdekében a járvány kezdeti szakaszán megszokott beutalási rend tér vissza, miszerint a két kiemelt kórházba – a Szent László Kórházba és a Korányiba – szállítják az új, súlyos állapotú koronavírusos betegeket” - áll a kormányzati tájékoztató oldalra is felkerült levélben.

Müller azt írta, jelenleg 35 kórházban ápolnak Magyarországon koronavírusos betegeket, de mivel alacsony az új megbetegedések száma, vissza kellene állni a járvány elején alkalmazott protokollra annak érdekében, hogy minél kevesebb kórházban kerüljenek kapcsolatba koronavírusos betegekkel a dolgozók, így a felszabaduló kórházakban minél hamarabb visszaállhasson a megszokott munkarend. (via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér