Elon Musk újranyitja a Tesla kaliforniai gyárát a kijárási korlátozások ellenére

külföld
2020 május 12., 05:38

Elon Musk bejelentette a Twitteren, hogy a Tesla észak-kaliforniai gyárában hétfőn újraindul a termelés, még annak ellenére is, hogy az Alameda megyében jelenleg a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő (Kalifornia többi részénél szigorúbb) kijárási korlátozások ezt nem tennék lehetővé. A cégvezető szerint ő is ott lesz a dolgozóival, ha esetleg valakit letartóztatnának a kijárási szabályok megsértése miatt, azt fogja kérni, egyedül őt tartóztassák le.

A Tesla hetek óta vitában áll az Alameda megyei hatóságokkal, Musk szerint ugyanis a megye által elrendelt kijárási korlátozások ellentétesek a kaliforniai alkotmánnyal. Erre hivatkozva szombaton a Tesla pert is indított a megye ellen. Musk azzal is fenyegetőzött, hogy ha a megyei hatóságok nem gondolják meg magukat, elköltözteti a Tesla egyetlen amerikai gyárát Texas vagy Nevada államba.

Musk az utóbbi hetekben a vírus miatt elrendelt kijárási korlátozások egyik leghíresebb kritikusává vált, több mint 34 millió Twitter-követője előtt ennek jegyében néha még hamis információkat is publikál a járványról. (Guardian)