Elon Musk újranyitja a Tesla kaliforniai gyárát a kijárási korlátozások ellenére

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Elon Musk bejelentette a Twitteren, hogy a Tesla észak-kaliforniai gyárában hétfőn újraindul a termelés, még annak ellenére is, hogy az Alameda megyében jelenleg a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő (Kalifornia többi részénél szigorúbb) kijárási korlátozások ezt nem tennék lehetővé. A cégvezető szerint ő is ott lesz a dolgozóival, ha esetleg valakit letartóztatnának a kijárási szabályok megsértése miatt, azt fogja kérni, egyedül őt tartóztassák le.

A Tesla hetek óta vitában áll az Alameda megyei hatóságokkal, Musk szerint ugyanis a megye által elrendelt kijárási korlátozások ellentétesek a kaliforniai alkotmánnyal. Erre hivatkozva szombaton a Tesla pert is indított a megye ellen. Musk azzal is fenyegetőzött, hogy ha a megyei hatóságok nem gondolják meg magukat, elköltözteti a Tesla egyetlen amerikai gyárát Texas vagy Nevada államba.

Musk az utóbbi hetekben a vírus miatt elrendelt kijárási korlátozások egyik leghíresebb kritikusává vált, több mint 34 millió Twitter-követője előtt ennek jegyében néha még hamis információkat is publikál a járványról. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér