Észak-Karolinában pisztolyokkal, shotgunokkal és rakétavetőkkel ment be 11 tüntető a Subwaybe

Az észak-karolinai Raleigh egyik gyorséttermében szombaton feltűnt tizenegy fegyveres férfi: pisztolyokkal, shotgunokkal és rakétavetőkkel (vagy talán inkább harckocsi-elhárító páncéltörőkkel) tértek be a Subwaybe. Érdemes megnézni ezeket a fotókat a The News & Observeren.

A Facebook-csoportban szerveződött férfiak a belvárosban tartottak tüntetést a kijárási korlátozások ellen (a lazítások első napján), az Egyesült Államokban ez már a sokadik ilyen jellegű tüntetés volt, például a michigani törvényhozásban is zajlott ilyesmi. Amikor a tüntetés egyik tagja belépett a Subwaybe, megkérdezte, bemehetnek-e rendelni, és azt mondta, hogy nem akarnak senkit megijeszteni.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Észak-Karolinában május 10-ig közel 15 ezer Covid-19-fertőzöttet regisztráltak, és 550 ember halt meg.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.