Észak-Karolinában pisztolyokkal, shotgunokkal és rakétavetőkkel ment be 11 tüntető a Subwaybe

Az észak-karolinai Raleigh egyik gyorséttermében szombaton feltűnt tizenegy fegyveres férfi: pisztolyokkal, shotgunokkal és rakétavetőkkel (vagy talán inkább harckocsi-elhárító páncéltörőkkel) tértek be a Subwaybe. Érdemes megnézni ezeket a fotókat a The News & Observeren.

A Facebook-csoportban szerveződött férfiak a belvárosban tartottak tüntetést a kijárási korlátozások ellen (a lazítások első napján), az Egyesült Államokban ez már a sokadik ilyen jellegű tüntetés volt, például a michigani törvényhozásban is zajlott ilyesmi. Amikor a tüntetés egyik tagja belépett a Subwaybe, megkérdezte, bemehetnek-e rendelni, és azt mondta, hogy nem akarnak senkit megijeszteni.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Észak-Karolinában május 10-ig közel 15 ezer Covid-19-fertőzöttet regisztráltak, és 550 ember halt meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér