Jövő héttől nyithatnak a bárok, éttermek, szépségszalonok és a múzeumok Olaszországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az olasz kormány hétfő esti bejelentése szerint a régiók vezetői megkapják a jogot arra, hogy a jövő héttől engedélyezzék az éttermek, bárok, fodrászatok és szépségszalonok újranyitását. Ezek az ültelek az eredeti tervek szerint június 1-én nyithattak volna ki újra az egész országban egyszerre, a római kormánytól azonban régóta kérik az olasz régiók vezetői, hogy ők maguk határozhassák meg, mikor engedélyezik az üzletek kinyitását.

A múzeumok, könyvtárak és kiskereskedelmi boltok szintén május 18-től nyithatnak ki.

A nyitás előtt persze több biztonsági előírás betartásáról is gondoskodni kell, az éttermekben például legalább 4 métert kell üresen hagyni az asztalok között. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér