Jövő héttől nyithatnak a bárok, éttermek, szépségszalonok és a múzeumok Olaszországban

Az olasz kormány hétfő esti bejelentése szerint a régiók vezetői megkapják a jogot arra, hogy a jövő héttől engedélyezzék az éttermek, bárok, fodrászatok és szépségszalonok újranyitását. Ezek az ültelek az eredeti tervek szerint június 1-én nyithattak volna ki újra az egész országban egyszerre, a római kormánytól azonban régóta kérik az olasz régiók vezetői, hogy ők maguk határozhassák meg, mikor engedélyezik az üzletek kinyitását.

A múzeumok, könyvtárak és kiskereskedelmi boltok szintén május 18-től nyithatnak ki.

A nyitás előtt persze több biztonsági előírás betartásáról is gondoskodni kell, az éttermekben például legalább 4 métert kell üresen hagyni az asztalok között. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.