Mike Tyson: Visszatértem

2020 május 12., kedd 6:25

Újabb rövid edzésvideót tett közzé Mike Tyson korábbi nehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnok, aki egyértelművé tette, hogy kész újra ringbe lépni.

Az 53 éves bokszoló múlt héten egy pár másodperces Instagram-videóval hívta fel magára a világ figyelmét. A gyors kombinációkat ütő Tyson akkor még nem fűzött kommentárt a bejátszáshoz, ezúttal viszont a félperces, villámgyors és erős sorozataiból összevágott videót a kamerába nézve, a „visszatértem” kijelentéssel zárta.

Tyson első bejelentkezése után elmondta, mérlegeli annak a lehetőségét, hogy néhány jótékonysági mérkőzésen úja bokszoljon. Ezt követően világszerte több öklöző bejelentkezett egy meccsre a legenda ellen, például két korábbi rögbijátékos, az új-zélandi Sonny Bill Williams (7 mérkőzés/7 győzelem) és az ausztrál Paul Gallen (9 győzelem-1 döntetlen).

A legvalószínűbbnek viszont most az tűnik, hogy egy másik legendás veterán bokszolóval, Evander Holyfielddel kezd majd meg Tyson. A két öklöző 1995-ben s 1996-ban világbajnoki címmeccsen már bokszolt egymással, és mindkétszer Tyson húzta a rövidebbet: előbb kiütéssel veszített, majd leléptették, miután kiharapott egy darabot riválisa füléből.

A két sztár harmadik összecsapása azért is tűnik valószínűnek, mert a napokban az 57 éves Holyfield úgy nyilatkozott, hogy jó célt szolgálva újra kesztyűt húzna. (MTI)