Trump kisétált a saját sajtótájékoztatójáról

külföld
2020 május 12., 06:08

Donald Trump amerikai elnök sajtótájékoztatót tartott a Fehér Ház rózsakertjében, és ez azért is nagy szó, mert az elnök április 27 óta nem állt az újságírók elé. De ennek sem lett jó vége, az elnök ugyanis egyszerűen hátat fordított és elsétált, miután számára nem megfelelő kérdéseket kapott.

Weijia Jiang, a CBS News tudósítója arról kérdezte Trumpot, miért büszkélkedik azzal, hogy az Egyesült Államok „világelső a tesztelésben”, amikor továbbra is naponta halnak meg koronavírusos amerikaiak, és folyamatosan nő az esetszám. „Önnek ez (a tesztelés) miért nemzetközi verseny?” - szólt a kérdés.

„Nos, emberek halnak meg mindenhol a világon” - kezdte a válaszát az elnök. „Ez egy olyan kérdés, amiről talán Kínát kellene megkérdezni. Ne engem kérdezzen! Tegye fel Kínának ezt a kérdést! Ha felteszi Kínának ezt a kérdést, talán nagyon szokatlan választ kap majd.”

A kínai születésű Weijia Jiang ezután azt kérdezte, miért pont neki mondja ezt az elnök.

„Nem mondom kifejezetten senkinek. Ezt mondom mindenkinek, aki ilyen mocskos kérdést tesz fel.”

Az elnök közben felszólította a CNN tudósítóját, de mivel ő engedte, hogy Weijia Jiang befejezze a szóváltását Trumppal, nem tette fel a saját kérdését, erre Trump felszólított egy harmadik újságírót. Mikor a CNN tudósítója ezt szóvá tette, Trump megköszönte a figyelmet, sarkon fordult, és elballagott. (Guardian)

link Forrás