Valóban a Csalán útra költözött Rogán Antal, de állítása szerint csak bérli a lakást

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kedden írtuk meg, hogy az ingatlanokkal mindig különös kapcsolatba kerülő Rogán Antal egy egészen remek helyen lévő budai, zöldövezeti, pazar panorámájú épületbe költözött. Annyira új a háromszintes épület, hogy még a támfalakon és a garázson szöszmötelnek kicsit. 

Fotó: botost/444

Hétfőn néztük meg a házat, éppen elcsíptük, ahogy Rogán Antalért eljött a szolgálati autója. Ezután kérdéseket küldtünk a Miniszterelnök Kabinetirodának, amit megismételtünk kedden délelőtt is. A kérdéseink a következők voltak: 

  • Rogán Antal bérli vagy megvásárolta az ingatlant? 
  • Ha megvásárolta, mennyiért vette meg az ingatlant?
  • Ha bérli, akkor mekkora bérleti díjat fizet az ingatlanért?
  • Mekkora az ingatlan?
  • Hogy esett Rogán Antal választása az ingatlanra?
  • A tulajdoni lap szerint az ingatlan legutolsó tulajdonosa a Vabeko Kft., amelyik számos közbeszerzést nyert meg. Nem tartja összeférhetetlennek, hogy olyan cégtől bérel vagy vásárolt lakást, amelyik több megbízást is kapott állami munkákra?

Nem válaszoltak, ezután kedden dél körül kiélesítettük a cikket. Egy nappal később váratlanul az Origón jelent meg Rogánék válasza, amit azon túl, hogy a miniszter bérli a három szint egyikét, kicsit nehéz volt értelmezni. Olyan dolgokat cáfolt, amit nem állítottunk. És az is szerepel a cikkben, hogy „a társasházról az Origo azért nem közli le a képeket, mert a miniszter tájékoztatása szerint a sajtóban megjelent fotók egy másik, többgyermekes család lakásáról készültek”.

Vagy az Origó szűrőjén ment át rosszul a közlemény, vagy az Index kapott más szöveget, de nekik Rogánék azt írták, hogy „ahogyan az Origónak küldött nyilatkozatból is világosan kiderül, miniszter úr valóban abban a Csalán utcai ingatlanban lakik, amely a sajtóban szerepel, de szemben a sajtóban szereplő állításokkal,  ez nem ház, hanem egy háromlakásos társasház, melynek második emeleti lakását bérli a jelenlegi tulajdonostól, nem pedig vásárolta azt. A megjelent képek egy részén az épület másik lakása, egy többgyermekes család otthona szerepel”.

Képet mi csak a házról készítettünk, a lakásokról külön nem, és eddig le sem írtuk, hogy a Csalán utcáról van szó, de ha Rogánék leírták, már nem titok. Mi viszont választ továbbra sem kaptunk Rogánéktól a két napja elküldött kérdéseinkre, így arra sem, hogy mekkora az ingatlan, mennyiért bérli, és nem összeférhetetlen-e egy közbeszerzéseket Mészáros Lőrinccel párban sűrűn nyerő cégtől ingatlant bérelni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó