A kerületi polgármesterek információkat, és fokozatos újranyitást szeretnének

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A főpolgármester és a kerületi polgármesterek csütörtök délután három óráig közöljék véleményüket a járványügyi korlátozások feloldásáról, közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Az Index végigkérdezte a polgármestereket, hogy mit válaszoltak, időszerű-e az újranyitás, vagy sem. 

Kevés információval rendelkeznek a valós helyzetről, így előbb azt kérnek, majd fokozatosságot.

  • "Álláspontom: fokozatosan igen," írta Tóth József XIII. kerület polgármester.
  • Információt és kormányrendelet módosítást kért Óbuda polgármestere, Kiss László. Utóbbira a játszóterek újranyitásához van szükség.
  • Nem érti a kormány hezitálását, ha az adatok szerint nyitni lehet, akkor nyissanak, válaszolta Újpest első embere. Déri Tibor: hozzátette, nincs a szükséges információk birtokában, a kormány pedig igen. 
  • A terézvárosi polgármester, Soproni Tamás kijelentette: felelős álláspontot nem tud képviselni, hogy hiszen nem kapnak részletes, például területi adatokat a járványról. 
  • A helyzet felelős megítéléséhez több olyan információra lenne szükség, ami nem áll rendelkezésre, értett egyet Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester. 
  • A kormánypárti Pokorni Zoltán vezette Hegyvidéki Önkormányzat a fokozatos, lassú nyitás pártján van.
  • Az öt DK-s polgármester közös nyilatkozatban reagált Gulyás kérésére. Komolytalannak ítélik, írják, hogy most fordul hozzájuk a kormány, korábban meg nem. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó