A német egészségügyi miniszter immunigazolványt vezetne be

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Jens Spahn, a szövetségi kormány egészségügyi minisztere egy interjúban beszélt arról, hogy továbbra is szükségesnek tartja egy olyan igazolvány kiállítását, amit azok kaphatnának meg, akik már túlestek a koronavíruson. Ugyanis Spahn szerint vannak olyan országok, amik ehhez kötnék a beutazást, és az nem lehet, hogy a német állampolgárok nem léphetnek be ezekbe az államokba. Azt mondta, továbbra is foglalkoznak a kérdéssel, noha a szociáldemokraták ellenezték a lépést. A Csütörtökön tárgyalandó törvényből ez a rész ki is került. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér