Havasi Bertalan: Orbán Viktor telefonon beszélt a kínai elnökkel

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Telefonon tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-ping kínai elnökkel péntek délután - árulta el az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Havasi BertalanFotó: Halász Júlia

Havasi Bertalan elmondása szerint Orbán Viktor megköszönte a segítséget, amit Kína a koronavírus-járvány megfékezéséhez nyújtott Magyarországnak. A megbeszélésen egyeztettek a járvány utáni gazdasági együttműködés legfontosabb kérdéseiről - mondta Havasi Bertalan.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!