Négy év börtönt kapott a hongkongi zavargások egyik tüntetője

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az előállított tüntetők közül a 21 éves Sin Ka-hu elsőként vallotta magát bűnösnek abban, hogy részt vett a hongkongi vezetés által zavargásoknak minősített hongkongi tüntetéseken. A 21 éves férfit 4 év börtönre ítélte a bíróság.

Sin Ka-ho júniusban több ezer emberrel együtt vette körbe a a törvényhozás épületét, hogy megakadályozzák a jogalkotókat abban, hogy módosítsák Kína kiadatási törvényét. Ez volt az első olyan tüntetés, ahol a rendőrség könnygázzal és gumilövedékkel támadt a tüntetőkre, amit később még több követett. A tüntetések során 600 embert állították elő, de Sin volt az első, aki közülük bűnösnek vallotta magát.

Sin beismerte, hogy esernyőket és egyéb tárgyakat dobált a tisztségviselők felé, és a rendőri barikádot is tolta, de azt nem, hogy ezeket a támadásokat előzetesen kitervelte volna. 

(Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó