Négy év börtönt kapott a hongkongi zavargások egyik tüntetője

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az előállított tüntetők közül a 21 éves Sin Ka-hu elsőként vallotta magát bűnösnek abban, hogy részt vett a hongkongi vezetés által zavargásoknak minősített hongkongi tüntetéseken. A 21 éves férfit 4 év börtönre ítélte a bíróság.

Sin Ka-ho júniusban több ezer emberrel együtt vette körbe a a törvényhozás épületét, hogy megakadályozzák a jogalkotókat abban, hogy módosítsák Kína kiadatási törvényét. Ez volt az első olyan tüntetés, ahol a rendőrség könnygázzal és gumilövedékkel támadt a tüntetőkre, amit később még több követett. A tüntetések során 600 embert állították elő, de Sin volt az első, aki közülük bűnösnek vallotta magát.

Sin beismerte, hogy esernyőket és egyéb tárgyakat dobált a tisztségviselők felé, és a rendőri barikádot is tolta, de azt nem, hogy ezeket a támadásokat előzetesen kitervelte volna. 

(Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó