Szlávik: Júniusra lecsenghet a járvány Magyarországon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A becslések szerint június elejére lecsenghet Magyarországon a járvány, mondta a Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai Osztályának vezetője egy videokonferencián.

Bár azt is hozzátette, hogy az időjárás nem játszik nagy szerepet a vírus terjedésében, ezért még nyáron is jelen lehet a fertőzés, ha nagy járvány nem is lesz.

Arról is beszélt, hogy a kutatások kimutatták, hogy nem jelent immunitást az, ha valaki átesett a betegségen, mert csak akkor marad a szervezetben elegendő számú védő antitest, ha súlyos tüneteket produkáltunk. Enyhe lefolyás esetén szinte kimutathatatlan az antitest.Hozzátette azt is, hogy sok kutató beszél egy újabb hullámról, mivel eddig nagyon kevesen estek át a fertőzésen, és még a védőoltás sem készült el.

Ahhoz, hogy nyájimmunitás alakuljon ki, a lakossák 50-60 százalékának kellett volna átesnie a betegségen. Szlávik szerint a nyájimmunitás helyett inkább a celluláris immunitásnak lehet szerepe, ami azt jelenti, hogy a memóriasejtek harcolnak a vírussal. Reméli, hogy a hepatitis B okozta májgyulladáshoz hasonlóan, a koronavírus esetében is van ezeknek a memóriasejteknek szerepük, és aki átesik a fertőzésen, az hosszú évekig nem kapja el újra. (via Index)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!