82 milliárdot költ a kormány a kínai vasútvonalra a gazdaságvédelmi keretből

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

2020-ban összesen 143 milliárd forintot költ Magyarország a kínai hitelből épülő, 700 milliárd forintos Belgrád-Budapest vasútvonalra: a pénteki Magyar Közlönyből kiderül, a gazdaságvédelmi alap terhére a kormány 82 milliárd forintot csoportosít át a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására az idénre tervezett 61 milliárd forint mellé.

„Mindez azt is jelenti, hogy az idei évre szánt teljes, 1346 milliárd forint összértékű gazdaságvédelmi csomag 6%-át egyetlen döntéssel máris elköltötte a kormány” - teszi hozzá a Portfolio. A kormány korábban azt ígérte, a vírushelyzet okozta helyzet miatt idén 450 milliárd forintot költ beruházásokra az akcióterv második szakaszában.

A kínai Eximbankkal kötött megállapodás szerint a beruházás 85 százalékát hitelből, a fennmaradó 15 százalékot saját forrásból finanszírozza a magyar állam. A kivitelezést végző magyar-kínai konzorcium egyik tagja a Mészáros Lőrinchez köthető RM International Zrt. (Index/Portfolio)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér