Az, hogy a Pesti Srácok bénán hazudik, csak komikus, de amit közben kifecseg, az ijesztő

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Pesti Srácok szombaton azt írta, hogy „Zsíros állással fizetheti ki Baranyi Krisztina 444-es házi propagandistáját”. Az önkormányzati választást követően a IX. kerületi újság főszerkesztőjét, Veress Lászlót, aki korábban fideszes képviselő volt, menesztették. 

A polgármester most pályázatot írt ki a posztra. A Pesti Srácok azt állítja, hogy a verseny előre le van zsírozva, és a 444 egyik újságírója, azaz én fogom megnyerni a IX. kerületben kiírt tendert, és így egy rakás közpénzhez férek majd hozzá. 

„Nemcsak a kerületi újságról van itt már szó, hanem önálló médiacégről, amely egy havi magazint és a kerületi tévét is magában foglalja, és amelyet szakmai, valamint gazdasági, pénzügyi szempontból is a főszerkesztő irányít. Egy neve elhallgatását kérő, IX. kerületi önkormányzati munkatárstól úgy értesültünk, hogy tulajdonképpen Ács Dániel, a 444.hu szerzője számára találták ki ezt a főszerkesztői állást.”

Csupán annyit kellett volna tennie Vésey Kovács Lászlónak, a Pesti Srácok szerzőjének, hogy engem vagy az önkormányzatot megkérdez, hogy egyáltalán elindultam-e a tenderen. Ugyanis a cikk megjelenésének időpontjában a pályázat beadási határideje már lejárt. Amikor a cikket publikálták, akkor már pontosan lehetett tudni, hogy el sem indultam a tenderen, így lehetetlen, hogy megnyerjem azt. 

A fenti, óvodás szintű hazudozásánál sokkal jelentősebb az írásban szereplő alábbi részlet: 

„Ez mind nem számít korrupciós ügynek Ács Dániel szerint, aki korábban valahogy nem volt ilyen elnéző. Sokat támadta például Bácskai János előző polgármestert azon parkolási VIP-lista miatt, amely a rendőrségi nyomozás szerint hamisnak bizonyult, és amely lista készítőjével – rendőrségi forrásaink szerint – maga Ács is többször egyeztetett telefonon.”

A kerületi VIP-lista ügye arról szólt, hogy Bácskai János idejében a haverok, rokonok illegálisan ingyenesen parkolhattak a kerületben. A listát megszereztük, a parkolóőrök és a maga a fideszes polgármester, Bácskai János is megerősítette a létezését. Ő maga tett feljelentést az ügyben. Az érdekes a rendőrségi forrás, akire a Pesti Srácok hivatkozik. 

A szöveg alapján az ügyben az egyik érintett híváslistáját lekérte a rendőrség, és ellenőrizték, hogy az illető beszélt-e velem. Majd ezt az információt átadták a Pesti Srácoknak. 

Ami egyfelől mutatja, hogy a Pesti Srácokkal szemben mi, amikor nyomozunk egy ügyben, akkor az érintetteket megkérdezzük. Másfelől, ebből következik, hogy a rendőrség nem csupán a VIP-lista ügyében nyomozott, hanem azt is megpróbálták kideríteni, hogy ki lehetett a forrásunk, ki beszélt a sajtóval, majd a forrást kiadták a pártsajtónak. A Pesti Srácok béna kamuparádéja komikus, ez utóbbi viszont ijesztő. Feltéve, hogy igaz. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.