Mi az utolsó fotó a telefonodon, amit még a járvány előtti világban készítettél?

ÉLET
2020 május 18., 10:57

A héten már Budapesten is elkezdik ugyan lazítani a járványügyi korlátozásokat, de azért senki nem gondolja azt, hogy túl is lennénk az egészen. Van egy csomó tevékenység, amit beláthatatlan ideig még nem tehetünk meg, és van egy rakás új szabály és szokás, melyek szintén velünk fognak maradni a következő időszakban.

Ugyan csak kicsit több mint két hónap telt el a járvány hazai felbukkanása óta, de a korlátozásokat megelőző időszak sokkal távolibbnak tűnik. Hogy ezt mennyire sokan érzik így, azt jól mutatják a különféle visszaemlékezős projektek a „normális” időszakra. A napokban több külföldi oldal is arra kérte például az olvasóit, hogy küldjék el az utolsó olyan fotót a telefonjukról, ami még a megszokott életükben készült.

Ezek a kezdeményezések minket is megihlettek, egyrészt végigpásztáztuk a saját telefonjainkat, másrészt arra jutottunk, hogy megkérjük mi is az olvasóinkat, hogy ha van kedvük, osszák meg velünk az utolsó olyan fényképüket a telefonjukról, ami még a járvány kitörése előtt készült.

Nem konkrét dátumhoz kötött képeket várunk, hanem az utolsó olyan fotót, amire rápillantva most arra gondolsz, hogy akkor még nem sejtetted, hogy hamarosan feje tetejére állhat az életed és nemsokára minden teljesen más lesz.

A fotókat a

megirom @ 444.hu emailcímre küldhetitek 'Utolsó pillanat' tárggyal,

a legjobbakat pedig egy cikkben fogjuk bemutatni napokon belül.

Ha tudtok, akkor írjatok pár sort a fotó mellé, hogy egyértelmű legyen, mit is látunk rajta. Fontos az is, hogy ha több ember látható a fotón, akkor kérjétek ki az ő hozzájárulásukat is a beküldéshez.

Kedvcsinálónak pedig összeszedtük mi is, hogy miket találtunk a telefonunk memóriájának karantén és önkorlátozás előtti utolsó időszakából.

  • Szurovecz Illés pont a járvány kitörése előtt vágott bele a költözésbe, ennek végét örökítette meg ez a dobozolós fotó:
  • Kiss Bence egy kangoo cipőben sétáló nőt fotózott le a szerkesztőségünk előtt:
  • Erdélyi Péter március elején felesége, Zsófi születésnapját ünnepelte a Padronban:
  • Herczeg Márk még zavartalanul használta a Combinót február végén:
  • Rényi Pál Dániel egy olyan kutyába futott bele, aki ránézésére előre láthatta, hogy hamarosan mi vár ránk:
  • Czinkóczi Sándor március 14-én még utoljára eljutott vidékre, megfuttatni ezt a kutyát:
  • Szily László március 7-én még részt vett apja kiállításmegnyitóján egy tömött kávézóban:
  • Király András pedig épp egy hajnali ügyeletre igyekezett, amikor ez a látvány fogadta:
  • Markó Ferkó képe a Jubában elköltött utolsó reggelijéről érkezett, amit Patrick társaságában töltött. Ezután indult haza, közel 72 órás utazással, hogy utána házi karanténba vonulhasson. Az útjáról, illetve a ferihegyi ellenőrzésről cikket is írt akkor.

Szóval ha szívesen megosztanád másokkal az utolsó 'normális' fotód, illetve az ahhoz kapcsolódó 1-2 soros emléked, a megirom @ 444.hu címre várjuk a leveled.