32 év után bukkantak rá elrabolt fiukra a kínai szülők

külföld
2020 május 19., 14:01

Egy pénteki rendőrségi sajtótájékoztatón, kamerák előtt látta viszont 32 éve elrabolt fiát egy kínai pár, Mao Csencsing és felesége, Li Csingcse. Gyereküket, Mao Jint 1988. október 17-én, két éves korában rabolták el tőlük, mikor apja épp a bölcsődéből vitte haza. A gyerek szomjas lett, az apja ezért megállt vele egy hotel bejáratánál, hogy vizet szerezzen a fiúnak. Amíg a forró vizet próbálta lehűteni (Kína több tartományában a vizet is forrón isszák az emberek), egy pillanatra félrenézett, ezalatt vitték el a fiát.

Az újraegyesült család
photo_camera Az újraegyesült család Fotó: CCTV

A Hszian városban, Senhszi tartomány székhelyén élő pár évtizedeken át kereste a gyereket, több mint 100 ezer szórólapot osztottak ki ez idő alatt 10 kínai tartományban, és teleplakátolták a fiuk fotóival egész Hsziant. Li Csingcse fel is mondott a munkahelyén, hogy minden idejét a fia keresésének szentelhesse. A keresés során több mint 300 nyomon indult el, de egyik sem vezetett eredményre, és feltűnt több tucat kínai tévéműsorban is, kérve a nézők segítségét. 2007-ben önkéntesként beállt a Baby Come Back Home nevű csoportba, ahol 29 eltűnt vagy elrabolt gyereknek segített újra megtalálni a szüleit.

A kínai média szerint a rendőrség 2020 áprilisában kapott információt egy Szecsuan tartományban élő férfiről, aki évekkel ezelőtt örökbeadott egy gyereket, akire illett Mao Yin személyleírása. A hatóságok ezután DNS-tesztet végeztek a 34 éves, Szecsuanban Ku Ningning néven élő férfin, és kiderült, hogy tényleg ő Mao Csencsing és Li Csingcse elveszett gyereke.

A kínai rendőrség információi szerint a szecsuani férfi egy gyerek nélküli párnak adta el a gyereket 6000 jüanért, azaz mai áron kb. 270 ezer forintért. A vizsgálat még mindig tart az ügyben.

Li Csingcsét május 10-én, a kínai anyák napján tájékoztatta a rendőrség arról, hogy a fia életben van, a nő azt mondta, ennél szebb ajándékot még soha nem kapott. Mao Jin a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, örül, hogy a szülei megtalálták, és szeretne több időt tölteni velük.

A gyereket örökbe fogadó párról a rendőrség nem hozott nyilvánosságra információkat. (BBC)