32 év után bukkantak rá elrabolt fiukra a kínai szülők

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Egy pénteki rendőrségi sajtótájékoztatón, kamerák előtt látta viszont 32 éve elrabolt fiát egy kínai pár, Mao Csencsing és felesége, Li Csingcse. Gyereküket, Mao Jint 1988. október 17-én, két éves korában rabolták el tőlük, mikor apja épp a bölcsődéből vitte haza. A gyerek szomjas lett, az apja ezért megállt vele egy hotel bejáratánál, hogy vizet szerezzen a fiúnak. Amíg a forró vizet próbálta lehűteni (Kína több tartományában a vizet is forrón isszák az emberek), egy pillanatra félrenézett, ezalatt vitték el a fiát.

Az újraegyesült családFotó: CCTV

A Hszian városban, Senhszi tartomány székhelyén élő pár évtizedeken át kereste a gyereket, több mint 100 ezer szórólapot osztottak ki ez idő alatt 10 kínai tartományban, és teleplakátolták a fiuk fotóival egész Hsziant. Li Csingcse fel is mondott a munkahelyén, hogy minden idejét a fia keresésének szentelhesse. A keresés során több mint 300 nyomon indult el, de egyik sem vezetett eredményre, és feltűnt több tucat kínai tévéműsorban is, kérve a nézők segítségét. 2007-ben önkéntesként beállt a Baby Come Back Home nevű csoportba, ahol 29 eltűnt vagy elrabolt gyereknek segített újra megtalálni a szüleit.

A kínai média szerint a rendőrség 2020 áprilisában kapott információt egy Szecsuan tartományban élő férfiről, aki évekkel ezelőtt örökbeadott egy gyereket, akire illett Mao Yin személyleírása. A hatóságok ezután DNS-tesztet végeztek a 34 éves, Szecsuanban Ku Ningning néven élő férfin, és kiderült, hogy tényleg ő Mao Csencsing és Li Csingcse elveszett gyereke.

A kínai rendőrség információi szerint a szecsuani férfi egy gyerek nélküli párnak adta el a gyereket 6000 jüanért, azaz mai áron kb. 270 ezer forintért. A vizsgálat még mindig tart az ügyben.

Li Csingcsét május 10-én, a kínai anyák napján tájékoztatta a rendőrség arról, hogy a fia életben van, a nő azt mondta, ennél szebb ajándékot még soha nem kapott. Mao Jin a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, örül, hogy a szülei megtalálták, és szeretne több időt tölteni velük.

A gyereket örökbe fogadó párról a rendőrség nem hozott nyilvánosságra információkat. (BBC)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!