11 milliós vételár alatt akár 2,5 millióval is támogatja az állam az elektromos autók vásárlását

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szerdán sajtótájékoztatón ismertette a kormány elektromosautó-vásárlási támogatásának részleteit. Beszámolója szerint az új támogatási rendszer sávos lesz, 11 milliós vételár alatt 2,5 millió a maximális támogatás, 11 és 15 millió között 500 ezer, 15 millió fölött pedig nincs támogatás.

A pályázat új eleme, hogy az állam támogatni igyekszik például futárcégek elektromosrobogó-beszerzéseit, és a taxisok is nagyobb támogatást kaphatnak az átlagosnál, akár a vételár 55 százalékát is megkaphatják az államtól, ha elektromos autót vásárolnak személyszállítási célra.

Az ITM becslése szerint a taxiskeretből kb. 240 autó vásárlását képes támogatni a minisztérium, a fennmaradó részből pedig további 1000 jármű beszerzését támogathatják, ebben az autók és a motorok is benne vannak. A programban eddig szintén valamivel több mint 1000 jármű beszerzését támogatták. A kormány klímavédelmi céljaihoz illeszkedő program részleteiről szóló jogszabályok szedán jelennek meg. (Portfolio)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér