42 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek, hárommal a halottak száma

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

42 fővel, 3598 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 470 főre emelkedett az elhunytak száma, 1454-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1674 fő - jelentette a szerdai koronavírus statisztikákat az Operatív Törzs a koronavirus.gov.hu-n.

A 42 új eset valójában 46. Ami így jön ki: 21 budapesti, 10 Pest megyei, 7 Komárom-Esztergom megyei, 5 zalai, 2 Fejér megyei, 1 nógrádi. Ami összezavarja a matematikát: Hevesben a statisztika szerint 4-gyel csökkent az eddig igazoltakat száma. Bár ez elvileg lehetetlen, hiszen nem a jelenleg fertőzőket, hanem az összes eddigit tünteti fel a térképén az operatív törzs, Müller Cecília egy hasonló esetet azzal magyarázott, hogy kiderült: az igazolt fertőzött valójában másik megyében lakik, mint ahogy először regisztrálták a rendszerben. Hevesben egyébként április 28-án nőtt 17-re az addigi összes fertőzött száma, közben egyszer már csökkent, aztán újra 17 lett, most hirtelen már csak 13. A 4 innen elvett 4 esetet valamelyik másik megyéhez írták be, de nem tudni, melyikhez. 

Azt írták, az aktív fertőzöttek 45 , az elhunytak 61, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. Jelenleg az aktív fertőzöttek harmada, 539 fő igényel kórházi kezelést, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.

A járványvédelmi szervek szerint a védekezés második szakaszában vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy a járványnak vége, a vírus ugyanis továbbra is terjed. A cél továbbra is az élet körültekintő újraindítása.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér