A négynapos munkahét mellett tette le a garast Új-Zéland miniszterelnöke

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Négynapos munkahét bevezetésére bíztatja a munkaadókat egy Facebook-videóban Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern - írja a Guardian.

Ardern Rotorua turistaközpontból, egy autóban ülve bejelentkezve azt mondta, az utóbbi időszakban arra kereste a választ a lakosság körében, mi ösztönözné, hogy többet utazzanak belföldön, élénkítve ezzel az ország lelállások után újraéledő gazdaságát.

Rövidebb munkahét, rugalmasabb munkaidő és több munkaszüneti nap - jelezte a miniszterelnöknek a legtöbb ember. Ezért folyamodott a javaslattal a munkaadókhoz Ardern, arra kérve őket, a COVID-19 járvány miatti otthoni munkavégzés tapasztalataira építve a jövőben tegyenek lehetővé nagyobb rugalmasságot munkavállalóik számára a munkaidejük beosztásában.

Mivel az ország határai egyelőre zárva maradnak, a járvány miatt összeomlott turizmus újraélesztését a saját lakosságától várja a csendes-óceáni szigetország kormánya.

A Guardian cikke szerint a miniszterelnök üzenete sokakat fellelkesített, ugyanakkor többen szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy a járvány után lehetséges-e elemi erejű változás abban, ahogyan a munka szabályozza a mindennapi életüket.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót