A négynapos munkahét mellett tette le a garast Új-Zéland miniszterelnöke

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Négynapos munkahét bevezetésére bíztatja a munkaadókat egy Facebook-videóban Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern - írja a Guardian.

Ardern Rotorua turistaközpontból, egy autóban ülve bejelentkezve azt mondta, az utóbbi időszakban arra kereste a választ a lakosság körében, mi ösztönözné, hogy többet utazzanak belföldön, élénkítve ezzel az ország lelállások után újraéledő gazdaságát.

Rövidebb munkahét, rugalmasabb munkaidő és több munkaszüneti nap - jelezte a miniszterelnöknek a legtöbb ember. Ezért folyamodott a javaslattal a munkaadókhoz Ardern, arra kérve őket, a COVID-19 járvány miatti otthoni munkavégzés tapasztalataira építve a jövőben tegyenek lehetővé nagyobb rugalmasságot munkavállalóik számára a munkaidejük beosztásában.

Mivel az ország határai egyelőre zárva maradnak, a járvány miatt összeomlott turizmus újraélesztését a saját lakosságától várja a csendes-óceáni szigetország kormánya.

A Guardian cikke szerint a miniszterelnök üzenete sokakat fellelkesített, ugyanakkor többen szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy a járvány után lehetséges-e elemi erejű változás abban, ahogyan a munka szabályozza a mindennapi életüket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér