A Székely Nemzeti Tanács hat hónappal tovább gyűjthet aláírásokat Európában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselője számolt be róla Twitteren, hogy az Európai Bizottság szerdai javaslata értelmében a jelenleg is zajló európai polgári kezdeményezések határidejét hat hónappal tolják ki a járványhelyzet miatt. 

Ez vonatkozik a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezése is. A javaslata még az Európai Tanácsnak és a Parlamentnek is rá kell bólintania, de ez vélhetően csak papírforma lesz. 

Ugyan az aláírásgyűjtésen az egymillió aláírás már korábban összejött, de ez nem volt elég a sikerhez, ugyanis legalább hét országból kell egy megadott aránynál nagyobb mennyiségű aláírást felmutatni egy sikeres kezdeményezéshez. 

A székelyek azért kezdeményezték ezt az akciót, mert úgy vélik, hogy néhány országban a kormányok nem irányítanak elég EU-s fejlesztési forrást a kisebbségek lakta régiókba, diszkriminálják ezeket a területeket. Illetve a kezdeményezés nyilvánvalóan része a Székelyföld autonómiájáért folytatott küzdelemnek is - írtuk a kezdeményezést bemutató cikkünkben nemrég.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó